Next day delivery, 365 days a year

Milestones

1992
Ίδρυση της εταιρείας Ε.ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., με διακριτικό τίτλο AQUA VET, από τον κτηνίατρο ιχθυπαθολόγο Ευάγγελο Κακαβούλη, με έδρα τη Νέα Φιλαδέλφεια. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η εμπορία και διάθεση στην αγορά Καινοτόμων Προϊόντων για τον εν δυνάμει αναπτυσσόμενο κλάδο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας. Αυτό γίνεται αρχικά, με τη διάθεση στην αγορά εγκεκριμένων φαρμακούχων σκευασμάτων για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Παράλληλα με την εμπορία, η εταιρεία προσφέρει και τη δυνατότητα εργαστηριακών εξετάσεων και αναλύσεων.
1994
Η AQUA VET γίνεται η πρώτη εταιρεία που διαθέτει στην Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια antifouling για την προστασία των διχτυών. Το προϊόν έχει την ονομασία FLEXGARD VI, του αμερικάνικου οίκου FLEXABAR, το οποίο καθιερώνεται στην αγορά ως ένα άκρως απαραίτητο εργαλείο για τον έλληνα παραγωγό.
1995
Αποκτά την αποκλειστική αντιπροσώπευση του ανοσοενισχυτικού MACROGARD του οίκου BIOTEC.
1996
Η χρονιά αυτή αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία, διότι λανσάρει για πρώτη φορά στην Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια τα πρώτα διδύναμα εμβόλια για λαβράκι, εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

Το ALPHA DIP 2000 και το ALPHA JECT 2000 ενάντια στη δονακίωση και την παστεριδίαση.

Παράλληλα προσφέρει συνεχή εκπαίδευση για τη σωστή εφαρμογή των εμβολίων στους εκτρεφόμενους ιχθυοπληθυσμούς.

Διαθέτει στην αγορά πιστόλια εμβολιασμού των οίκων KAYCEE και SOCOREX και βελόνες εμβολιασμού του οίκου UNIMED ,εξοπλίζοντας τους παραγωγούς κατάλληλα για την διενέργεια των εμβολιασμών.

Εμπορεύεται πλέον το ανοσοενισχυτικό VETREGARD, που αντικαθιστά το MACROGARD
1998
Διαθέτει στην αγορά το καινοτόμο Σύστημα Καταμέτρησης Ιχθύων AQUASCAN.
1999
Τον Απρίλιο του 1999 η εταιρεία μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία AQUA VET Α.Ε.
Δοκιμάζεται στην αγορά η αυτόματη εμβολιαστική μηχανή THORMED 8000 για ενέσιμο εμβολιασμό λαβρακιού.
2000
Σε συνεργασία με την προμηθεύτρια εταιρεία AQUASCAN ,διαθέτει τη νέα Μονάδα Καταγραφής CSE-1600 του Συστήματος Καταμέτρησης Ιχθύων AQUASCAN
2003
Κυκλοφορεί στην αγορά τη νέα Μονάδα Ελέγχου τύπου KD του Συστήματος Καταμέτρησης Ιχθύων AQUASCAN.
2008
Διενεργεί τις πρώτες δοκιμές στην Ελλάδα, της Αυτόματης Μηχανής Διαλογής Καταμέτρησης και Εμβολιασμού NFT-20 για το λαβράκι.
2009
Αποκτά την αποκλειστική αντιπροσώπευση του Συστήματος Συλλογής Νεκρών Ψαριών και Υπολειμμάτων Τροφής Lift Up.
2010
Λανσάρει στην Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια το μονοδύναμο υδατοδιαλυτό εμβόλιο για λαβράκι που εφαρμόζεται με τη μέθοδο της εμβάπτισης ALPHA DIP Vibrio ενάντια στη δονακίωση.

Διαθέτει τη νέα Μονάδα Ελέγχου τύπου KE του Συστήματος Καταμέτρησης Ιχθύων AQUASCAN. Η μονάδα αυτή είναι η μοναδική που υποστηρίζει όλα τα μοντέλα και των τριών σειρών των Μονάδων Καταγραφής CSE, CSF και CSW.
2011
Κυκλοφορεί στην αγορά τη νέα Μονάδα Καταγραφής CSW-2800 του Συστήματος Καταμέτρησης Ιχθύων AQUASCAN της νέας σειράς CSW για την καταμέτρηση μικρών ψαριών (μεγέθη από 0,2 γραμμάρια)
2013
Εισάγει στην Ελλάδα την εγκεκριμένη από τον Ε.Ο.Φ.
φαρμακευτική φορμόλη AQUACEN-F για χρήση σε ψάρια.

Φέρνει στην αγορά το πρώτο εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ. αναισθητικό TRICAINE PHARMAQ για χρήση σε ψάρια.
2015
Η AQUA VET γίνεται η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες Outsourcing. Διαθέτει πλέον Ομάδες Εμβολιασμού αποτελούμενες από Ιχθυολόγους και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένους, αναλαμβάνοντας εμβολιασμούς με εμβάπτιση με παράλληλη καταμέτρηση των ψαριών με το Σύστημα Καταμέτρησης Ιχθύων AQUASCAN καθώς επίσης και ενέσιμους εμβολιασμούς με τη χρήση ιδιόκτητων Αυτόματων Μηχανών NFT-20 Εμβολιασμού και Διαλογής (σε τρία μεγέθη) με ταυτόχρονη Καταμέτρηση ανά μέγεθος διαλογής και συνολικά.

Διαθέτει την εγκεκριμένη από τον Ε.Ο.Φ. οξυτετρακυκλίνη AQUACEN OXYTETRACYCLINE 100% για χρήση σε ψάρια.

Η εταιρεία φέρνει τη νέα βελτιωμένη Μονάδα Καταγραφής CSW-2800 του Συστήματος Καταμέτρησης Ιχθύων AQUASCAN.
2016
Αντιπροσωπεύει αποκλειστικά το εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ. αναισθητικό AQUACEN BENZOCAINE για χρήση σε ψάρια.

Λανσάρει στην Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια το μονοδύναμο συμπυκνωμένο υδατοδιαλυτό εμβόλιο, εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ., ALPHA DIP Vib που εφαρμόζεται με τη μέθοδο της εμβάπτισης για την αντιμετώπιση της δονακίωσης στο λαβράκι.
2017
Λανσάρει το πρώτο, εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ., στην Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια ελαιώδες εμβόλιο ALPHA JECT micro 1 Noda για την αντιμετώπιση των υψηλών θνησιμοτήτων που προκαλεί ο ιός της αμφιβληστροπάθειας και εγκεφαλοπάθειας (VNN) στο λαβράκι.


Διαθέτει στην αγορά το Σταθμό Διαλογής και Καταμέτρησης AQUASCAN GRADING and COUNTING STATION για τη διαλογή και την καταμέτρηση του γόνου (μεγέθη από 0,2 γραμμάρια) στην προπάχυνση αλλά και στην πάχυνση.
2018
Η AQUA VET λανσάρει το νέο, εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, απολυμαντικό προϊόν BIOROTICEN για την ενίσχυση της υγείας στους ιχθυογεννητικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα υποστηρίζει την αποτελεσματική εφαρμογή του με εξειδικευμένη ιχθυολόγο, και με εργαστηριακές αναλύσεις.
2019
Ξεπερνά τα 100 εκατομμυρία λαβράκια, εμβολιασμένα με τις αυτόματες μηχανές εμβολιασμού, διαλογής και καταμέτρησης ΝFT-20.
2020
Ενισχύει την κατηγορία απολυμαντικών προϊόντων για τους ιχθυογεννητικούς σταθμούς με την προσφορά του AQUACEN 02 POLVO.
2021
Απομονώνει νέα παθογόνα με σκοπό την ανάπτυξη νέων αυτεμβολίων και εμπορικών εμβολίων.

Λαμβάνει έγκριση για το νέο εμβόλιο μικροδοσολογίας Alpha Ject micro 2000.
2022
Η AQUA VET κλείνει 30 χρονιά επιτυχημένης παρουσίας και τα γιορτάζει μαζί με τους συνεργάτες της ελληνικής και ευρωπαϊκής ιχθυοκαλλιέργειας.

Λανσάρει στην ελληνική αγορά το νέο, βελτιστοποιημένο εμβόλιο μικροδοσολογίας Alpha Ject micro 2000 μετά από πολυετή έρευνα και ανάπτυξη για την εκτενέστερη προστασία του λαβρακιού κατά της δονακίωσης και της παστεριδίασης.
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Μετάβαση στο περιεχόμενο