- Αυξάνουν τους μη ειδικούς αμυντικούς μηχανισμούς – μη ειδική ανοσία των ψαριών.
- Αυξάνουν την ανθεκτικότητα τους τόσο σε βακτηριακές όσο και σε ιογενείς ασθένειες.
- Βελτιώνουν το ρυθμό ανάπτυης και μειώνουν το FCR.
- Αυξάνουν τη συγκέντρωση αντιβιοτικών σε περίπτωση θεραπείας.
- Αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού σε περιόδους stress.
Vetregard
Το Vetregard® είναι ένα φυσικό συστατικό τροφών του ζυμομύκητα (Saccharomyces cerevisiae) που έχει υποβληθεί σε επεξεργασία μέσω αυτόλυσης και άλλες διαδικασίες για τη μεγιστοποίηση του περιεχομένου σε βήτα 1,3 γλυκάνη. Η διαδικασία παραγωγής είναι καλά τεκμηριωμένη και με τις απαιτήσεις του ISO 9001 εξασφαλίζει την ομοιογένεια και την αξιοπιστία των παρτίδων.
Οι ίδιες οι β-γλυκάνες έχουν μελετηθεί εκτενώς, ιδίως όσον αφορά την επίδρασή τους επί του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια ποικιλία ειδών. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μελέτες, παθογόνοι μικροοργανισμοί προσκολλώνται στα μακροφάγα σε συγκεκριμένες περιοχές, που ονομάζονται iC3Β περιοχές. Αυτό διεγείρει τυπικά την φαγοκυττάρωση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα παθογόνα εγκλωβίζονται από τα μακροφάγα αλλά δεν κατατρώγονται από αυτά και ορισμένα εισχωρούν στο κύτταρο του ξενιστή και διαιρούνται γρήγορα ώστε να προκαλέσουν καταστροφή του κυττάρου. Αυτή η διαδικασία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μια επιδημία σε έναν πληθυσμό εντατικής εκτροφής.
Το Vetregard® είναι ένα φυσικό συστατικό τροφών που αποτελείται από ζυμομύκητες (Saccharomyces cerevisiae), είναι ασφαλές για το περιβάλλον και περιέχει ένα μείγμα από βήτα 1,3 και 1,6 γλυκάνη.
Σύμφωνα με την έρευνα της PHARMAQ φαίνεται ότι τα οφέλη μπορεί να επιτευχθούν με την προσθήκη Vetregard® σε ιχθυοτροφές σε ποσοστό 0,1% Vetregard® προστιθέμενο σε μια κανονική διατροφή.
Δεν υπάρχουν φαρμακευτικές απαιτήσεις για το Vetregard®.